Alimentul care îţi distruge ficatul mai tare decât ALCOOLUL

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/09/2015, 13:46
Alimentul care îţi distruge ficatul mai tare decât ALCOOLUL

Dacă te gândeai că mai nociv ca tutunul n-are ce să fie, ei bine te-ai înşelat! Există un aliment pe care cu toţii îl consumăm, deşi este nociv pentru inimă, pancreas, ficat, rinichi, dinţi, creier şi chiar pentru sistemul nostru digestiv. Acest aliment are un imens potenţial cancerigen.

Îl găsim peste tot: în pâine, în cafea, în sucuri şi prăjituri, ba chiar şi în maioneze şi sosuri. Specialiştii din lumea întreagă au ajuns la aceeaşi concluzie: acest aliment este mai nociv decât fumatul.

Lovitură pentru studenţii români! Decizie fără precedent! E OFICIAL! Tinerii sînt în lacrimi…

Este vorba despre zahărul alb procesat, pe care îl consumăm cu toţii, zilnic. Digestia glucidelor începe încă de la nivelul cavităţii orale, atunci când mestecăm alimentele şi acestea se dizolvă în salivă. Pancreasul, care secretă insulina – singurul hormon care poate băga glucoza în celule (glucoza rezultă din metabolizarea zahărului în organism), este deja alertat să secrete insulină.

Ultima oră! Lovitură pentru toţi românii care au FACEBOOK! Decizia lui Klaus Iohannis e DEFINITIVĂ şi se aplică imediat!

Cu cât consumăm mai mult zahăr, cu atât pancreasul secretă şi mai multă insulină, ceea ce poate duce în timp la afectarea acestuia.

În ce fel afectează zahărul inima? Ei bine, inima este împărţită funcţional în 2 jumătăţi: inima dreaptă şi inima stângă.

Sângele ajunge în inima dreaptă de la plămâni, unde a fost deja încărcat cu oxigen. Mai departe inima dreaptă împinge sângele în artere – vase care duc sânge cu oxigen – propulsând sângele în tot corpul.

Caz INCREDIBIL! Ce le făcea PROFESOARA elevilor săi de liceu!!! Galerie FOTO! Pentru asta a fost acuzată de ABUZ sexual

Celulele folosesc oxigenul în respiraţia celulară, în urma căreia rezultă dioxidul de carbon, gaz pe care îl elimină. Acest gaz este dat afară din celule şi cărat de sânge prin sistemul venos până la inima stângă. Inima stângă împinge acest sânge către plămâni pentru a elimina dioxidul de carbon (îl expirăm) şi a capta din nou oxigen. Şi astfel ciclul se reia.

Galerie FOTO incendiară! Laura Cosoi, în SÎNII GOI! Se vede TOT! E PERVERSA rau: „Îmi plac bărbaţii care SALIVEAZĂ după mine!”

Dar unde intervine zahărul? Ei bine zahărul este metabolizat în organism până la glucoză, o moleculă osmotic activă, adică trage apă către ea. Aflându-se în sânge, glucoza trage apă din celule şi o reţine în sânge.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×