AZI e ziua lor! Milioane de români poartă numele acestui SFÎNT

Iuliana Spirache   
în Hotnews
26/04/2015, 11:56
AZI e ziua lor! Milioane de români poartă numele acestui SFÎNT

Sfantul Mucenic Vasile a fost episcop al Amasiei, pe vremea imparatului Liciniu. Acesta din urma, fiind casatorit cu sora imparatului Constantin cel Mare, Constantina, a indragit una din slujnicele sotiei sale, pe fecioara Glafira. Aceasta i-a marturisit totul imparatesei, care a trimis-o pe fecioara departe de curtea imperiala de la Nicomidia.

Veşti proaste pentru minivacanţa de 1 mai. Cum va fi vremea 

Ajungand Glafira in cetatea Amasia, a fost intampinata si primita cu bunatate de Episcopul Vasile, impreuna cu alti crestini. Ea a daruit toti banii pe care ii primise de la imparateasa, bisericii din Amasia. Afland Liciniu unde a ajuns slujnica, a poruncit sa fie adusi din Amasia atat Sfantul Vasile, cat si fecioara Glafira.

Fructul deosebit de important pentru inimă

Intre timp, Glafira insa a murit, iar soldatii l-au adus in fata lui Liciniu numai pe episcopul Amasiei. Dupa ce a fost supus la numeroase chinuri, Sfantul Vasile a fost omorat prin taierea capului si aruncat in mare. Trupul sfantului a fost gasit langa cetatea Sinope si dus in Amasia, unde a fost ingropat cu cinste in biserica.

 BILANŢ OFICIAL: peste 1.800 de morţi şi 5.000 de dispăruţi. Detalii despre românii aflaţi în Nepal

Troparul Sfantului Mucenic Vasile, episcopul Amasiei

Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-a aratat pe tine turmei tale adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte ierarhe Vasile, roaga pe Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Iulia Vântur a fost înlocuită cu o grecoaică?

Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfintei Glafira;

–  Sfintei Cuvioase Iusta;

– Sfantului Cuvios Nestor;

O creatoare de modă a murit într-un accident rutier

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×