Eurovision 2015: Formaţia Voltaj criticată în presa britanică

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
19/05/2015, 15:15
Eurovision 2015: Formaţia Voltaj criticată în presa britanică

România a participat pentru prima dată la Eurovision în anul 1993, însă până în anul 2005, nu a reuşit să se califice în finală. La Eurovision 2015 Voltaj va participa cu piesa „De la capăt”, pe care jurnalistul Carl Greenwood o critică aspru.

În anul 2005, la Eurovision a participat Luminiţa Anghel, al cărei nume este scris greşit de jurnalistul britanic – „Liminta Anghel”. Aceasta, alături de membrii trupei Sistem, a avut un mare succes cu piesa „Let Me Try”, obţinând locul al treilea la Eurovision. În anul 2010, Paula Seling şi Ovi au obţinut tot locul al treilea cu melodia „Playing with fire”, iar în 2013, melodia „It` My Life” a lui Cezar Ouatu a ajuns pe poziţia cu numărul 13 la Eurovision. La Eurovision 2015, Voltaj va participa cu piesa „De la capăt”/„All Over Again” şi vor cânta azi, în prima semifinală.

Voltaj este o formaţie de muzică pop-rock foarte populară în România, care a câştigat, în anul 2005, premiul „Best Romanian Act” în cadrul concursului „MTV Europe Music Awards”. Totuşi, Greenwood nu îşi pune speranţele în această formaţie, potrivit mirror.co.uk.

Carl Greenwood este de părere că din cauza piesei „De La Capăt”, la Eurovision 2015, Voltaj nu va reuşi să califice România în finală. „Nu am cunoscut pe nimeni care să cânte o piesă atât de tristă şi să zâmbească atât de mult. Sunt sigur că unora dintre oameni le va plăcea, însă eu nu sunt unul dintre ei. Este păcat, pentru că videoclipul creează o atmosferă drăguţă cu satele, munţii şi… ăă… curtea cu bărci. Ceea ce este foarte straniu în legătură cu acest videoclip este faptul că pare a fi o rugăminte să fim drăguţi cu românii. Se presupune că nu este îndreptată către UKIP (Partidul de Independenţă al Regatului Unit, n.r.), dar nu se ştie niciodată”, spune jurnalistul în articol.

Mai mult, acesta a realizat şi un sondaj în care invită cititorii să ofere puncte melodiei, de la 0 la 12, şi se pare că majoritatea cititorilor, 27%, au votat cu „niciun punct”, iar numai 22% dintre ei au votat cu „12 puncte”.

La Eurovision 2015, Voltaj va putea fi urmărită în direct, pe postul televiziunii române, azi (19 mai). La ora 22:00 va avea loc deschiderea primei semifinale a concursului, unde vor cânta primele 16 ţări: Republica Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Republica Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. Din cei 16 concurenţi, numai primii 10 din fiecare semifinală vor ajunge în finala Eurovision 2015.

Sursă: www.click.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×