GALERIE FOTO. Cum să împachetezi ingenios cadouri de Sărbători

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/12/2015, 00:03
GALERIE FOTO. Cum să împachetezi ingenios cadouri de Sărbători GALERIE FOTO

Am cumparat de-a lungul timpului cadouri de Sarbatori dintr-o multime de magazine, dar rareori m-a multumit felul in care erau ambalate. Si stim bine ca primul lucru care ne incanta la un cadou sunt hartia speciala si fundele sau decoratiunile.

Tocmai de aceea, anul asta am decis sa iau problema in propriile maini. Nu e deloc greu sa impachetezi fara gres darurile. E de ajuns sa afli cateva sfaturi de la specialistii in ambalare, scrie Andreea Raicu pe blog.

Pasii corecti ca sa ambalezi ingenios cadouri de Sarbatori

1. Pentru inceput, trebuie sa afli de cata hartie ai nevoie, asa ca ia cutia in care se afla cadoul si roteste-o deasupra ambalajului. Dupa ce ai stabilit lungimea, e timpul sa determini si grosimea ambalajului. Masoar-o folosind drept reper degetele. Apoi, cu reperul proaspat luat, decupeaza din hartie de cadouri exact dreptunghiul de care ai nevoie.

2. Urmeaza momentul impachetarii propriu-zise. Asaza cutia cu cadoul in partea inferioara a hartiei si impatureste-o cu aproximativ 2,5 centimetri. Lipeste-o cu scotch in trei locuri pentru un plus de rezistenta si apoi trage hartia care ti-a mai ramas peste cadou.

3. Marcheaza capatul cutiei pe ambalaj, impartureste apoi bucata de hartie in plus si taie-o cu ajutorul unei foarfece. Ai nevoie de scotch dublu adeziv pentru a lipi intre ele bucata de hartie deja prinsa de cutie si bucata care nu a fost inca impaturita. Astfel lipiturile nu vor fi “la vedere”, iar impachetarea facuta de tine va arata profesionist.

4. Pentru a definitiva ambalajul de cadou impartureste cele doua bucati corespunzatoare grosimii si apoi peste ele, pe cele corespunzatoare latimii. Nu uita sa le prinzi apoi cu scotch!

Nu uita sa creezi si o funda spectaculoasa!

Daca preferi cadourile decorate cu o funda din panglica, invata sa faci una perfecta. Daca ai uitat sa cumperi una gata facuta poti confectiona acasa si un asemenea ornament. In primul rand stabileste cat de mare vrei sa fie funda. Marcheaza jumatatea ei cu degetul mare si creaza prima bucla. Ia panglica de jos si mergi cu ea catre centrul panglicii, astfel vei realiza cea de-a doua bucla. Verifica daca cele doua sunt identice. Urmeaza cea de-a treia bucla pe care o faci exact ca pe prima, sus. Cea de-a patra bucla este mai mica trebuie facuta la mijloc. Continua operatiunea initiala. La finalul ei trebuie sa ai 6 bucle identice mari si una mica la mijloc. Ca sa nu se desfaca ai nevoie de o sarma subtire invelita in materialul din care este facuta panglica. Inainte de a fixa panglica pe ambalaj ai grija sa oferi volum fiecarei bucle in parte.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×