Lovitură GREA pentru Grecia. FMI o lasă de izbelişte

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/10/2016, 00:00
Lovitură GREA pentru Grecia. FMI o lasă de izbelişte

Fondul Monetar Internaţional nu va participa la programul de redresare financiară a Greciei, ci va accepta probabil un statut de consilier special cu puteri limitate, pentru a rămâne totuşi conectat la proces, au declarat sâmbătă pentru Reuters două surse despre care agenţia afirmă că au acces direct la propunerile făcute, informează agerpres.ro.

FMI insistă de mai bine de un an asupra condiţiilor în care ar putea participa la orice program nou, argumentând că obiectivele financiare stabilite în planul european de salvare a Greciei sunt nerealiste dacă nu se şterg o mare parte din datoriile ţării.

Cu toate acestea, Fondul a acceptat treptat reticenţa Uniunii Europene de a scuti Grecia de plata datoriilor, arată Reuters. În prezent, FMI îşi negociază un statut nou creat, care i-ar putea permite să joace un rol cu formalităţi limitate, spun sursele confidenţiale ale agenţiei.

„Va fi mai mult decât un consilier, dar rolul nu va avea condiţii stricte, cum ar fi conformarea şi verificarea trimestrială a sănătăţii economice”, a declarat una din surse.

Sursă: https://https://www.agerpres.ro//

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×