Asemănare tulburătoare între Dalia Duca, ordădeanca ucisă, şi soţia interlopului Adrian Hladii! Vezi imaginile. Ce s-a întîmplat în apartamentul groazei înainte ca acesta să se arunce de la etajul 4. Soţia era în casă

Ionuţ Cataramă   
în Monden
19/03/2017, 19:41
Asemănare tulburătoare între Dalia Duca, ordădeanca ucisă, şi soţia interlopului Adrian Hladii! Vezi imaginile. Ce s-a întîmplat în apartamentul groazei înainte ca acesta să se arunce de la etajul 4. Soţia era în casă GALERIE FOTO

Faptele şocante comise de interlopul Adrian Hladii, cunoscut şi sub apelativul Adi Grasu, a şocat întreaga ţară.
Miercuri, 15 martie, puţin după ora 09:00, mai multe împuşcături s-au auzit pe strada Barcăului din cartierul Ioşia. Primul care a apelat serviciile de urgenţă a fost un muncitor care se afla în zonă. Imediat după, un alt apel a fost dat de un orădean care locuieşte în zonă şi care a auzit un bărbat strigând după ajutor.

Adrian Hladii s-a deplasat la domiciliul fostei sale iubite, Dalia Duca, de pe strada Barcăului, şi a aşteptat ca tânăra să coboare din locuinţă. În momentul în care Dalia a ieşit alături de un bărbat, Gheorghe Zaharia, în vârstă de 38 de ani, a izbucnit un conflict între cei trei. Orbit de gelozie, Hladii a scos un pistol şi a tras mai multe focuri de armă, unul dintre ele trecând prin parbrizul autoturismului cu care Dalia şi Gheorghe doreau să plece. Un alt glonţ l-a nimerit pe Zaharia în claviculă, oprindu-se în omoplat. Speriat, acesta a luat-o la fugă pe strada Barcăului, iar apoi pe strada Caraşului, lăsând mai multe pete de sânge pe carosabil.
„Noi eram la cafea şi am auzit două împuşcături afară, soţul s-a uitat pe geam şi nu a avut nimic după care s-a mai auzit încă o împuşcătură. N-am ştiut ce se întâmplă exact, ei îşi lucrează la apartament am zis că poate se aude de la lucrările din casă”, a declarat o vecină.

Adrian Hladii a încercat apoi să o bage cu forţa în autoturism pe Dalia, iar din cauză ca aceasta s-a împotrivit, agresorul a împuscat-o în cap, de două ori. Tânăra a rămas pe bancheta din spate, iar Hladii a plecat în trombă. Anchetatorii aveau informaţii că s-ar fi tras focuri de armă şi în autoturismul lui Hladii, însă nu s-a ştiut sigur dacă acestea au fost trase asupra Daliei. La aproximativ 20 de minute de la împuşcături, Adrian Hladii a fost dat în consemn la frontieră, în caz că acesta încerca să treacă graniţa. Autoturismul BMW, cu numărul de înmatriculare BH 86 RHA a fost dat în urmărire, iar mai multe filtre au fost instalate la ieşirile din oraş.
Dalia Duca, împlinise 24 de ani în luna ianuarie, iar conform vecinilor, locuia în ansamblul de pe strada Barcăului de aproximativ 1 an. Fata provenea dintr-o familie de sălăjeni, cu origini în satul Doh, din comuna Măerişte. Tatăl fetei a fost chiar poliţist timp de mai mulţi ani.

Vecinii mai spun că tânăra era vizitată de mai mulţi bărbaţi, iar deseori se auzeau certuri. „În urmă cu ceva vreme s-au bătut şi o voce feminină striga ”, mai precizează unul dintre vecini.

Cadavrul Daliei, pe malul Crişului, în autoturism

Adi Grasu a plecat de la locul faptei şi a ieşit pe centura Oradiei, iar la sensul giratoriu de lângă Piaţa Ioşia a trecut peste calea ferată şi s-a îndreptat spre malul Crişului Repede pentru a căuta o zonă cât mai retrasă. A condus aproximativ 500 de metri pe mal şi apoi şi-a abandonat autoturismul BMW în care se afla şi trupul Daliei Duca.

Ulterior, bărbatul a căutat o zonă a Crişului unde apa a fost mai mică şi a trecut pe malul drept al Crişului.

Autoturismul a fost găsit de poliţişti în jurul orei 14, în urma unui apel dat de un cetăţean care a văzut maşina abandonată. Anchetatorii au găsit mai multe urme de sânge, semn că Hladii s-a rănit în timpul împuşcăturilor. În speranţa că suspectul se află încă în zonă, mai multe patrule de poliţie au periat malul Crişului până în apropiere de graniţa cu Ungaria. Tot în cursul zilei de miercuri, bărbatul a fost dat în urmărire naţională şi în consemn Schengen.

În paralel, la Spitalul Judeţean Oradea, Gheorghe Zaharia a fost operat pentru a i se extrage glonţul. „Operaţia a decurs bine, a fost extras glonţul şi nu a suferit complicaţii”, a precizat dr. Hadrian Borcea pentru Bihon.ro. Victima, păzită de poliţişti, a rămas internată la secţia de chirurgie.

Căutat cu câinii de urmărire

În cursul dimineţii de joi, peste 100 de poliţişti şi jandarmi s-au întors la locul unde au fost găsite ultimele urme lăsate de suspect. Tot joi, procurorul Maria Cotrău a confirmat pentru Bihon.ro că victima împuşcată în umăr a fost audiată, iar informaţiile furnizate de acesta sunt de folos în cadrul anchetei.

Specialişti în ajutor

Joi seara a ajuns la Oradea o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
„Din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – Inspectoratul General al Poliţiei Române se deplasează, astăzi (joi), în judeţul Bihor. Activităţile investigative în cauză se derulează sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor”, informa Poliţia Română.

Cei doi inspectori sosiţi în ajutor de la Bucureşti s-au declarat mulţumiţi de felul în care poliţiştii bihoreni şi autorităţile locale au anchetat cazul în primele 48 de ore.

Apartament sub supraveghere

Forţele de ordine au făcut mai multe descinderi în posibile locaţii unde suspectul s-ar putea ascunde. Conform surselor Bihon.ro, soţia lui Hladii s-a întors în ţară la scurt timp după ce a aflat de evenimentele produse.

Încă din cursul zilei de miercuri, când a avut loc tragicul eveniment, apartamentul unde locuia Adrian Hladii a fost urmărit de poliţiştii bihoreni. Locuinţa, trecută pe numele mamei lui Adrian, este situată pe strada Nufărului, vizavi de Lotus Center, la ultimul etaj dintr-un bloc cu patru nivele.

Aşa cum Bihon.ro a anunţat în exclusivitate, la unul din geamurile de la apartament, Adrian Hladii avea instalată o cameră de luat vederi. Acesta şi-a instalat camera video cu mult timp înainte de crimă şi era îndreptată spre casa scării pe unde se face şi intrarea şi spre parcarea unde îşi ţinea maşina.

Sursele noastre spun că poliţiştii au verificat apartamentul, cu acordul soţiei criminalului, fără a face însă percheziţii. Cum apartamentul fusese verificat de poliţişti, probabil criminalul a crezut că aceştia nu vor mai reveni şi s-a întors acasă. Zona a fost însă supravegheată în continuu, iar procurorii au dispus percheziţionarea apartamentului, luându-l prin surprindere pe criminal.

Justiţie divină, Hladii a fost găsit la câteva ore după ce Dalia Duca a fost înmormântată

Dalia Duca a fost înmormântată, sâmbătă, în cimitirul Rulikowski din Oradea. Deşi puteam să vă prezentăm imagini cu durerea familiei şi a prietenilor din timpul înmormântării, la fel cum au făcut şi alte publicaţii, echipa Bihon.ro a considerat de cuviinţă să lase familia şi prietenii să plângă dispariţia Daliei în linişte, departe de obiectivele aparatelor.

La câteva ore după ce Dalia a fost înmormântată, în jurul orei 19:00, mascaţii au intrat cu forţa în apartamentul suspectului de pe strada Nufărului. Auzind forţele de ordine în timp ce încercau să pătrundă în apartament, Adrian Hladii a luat o ultimă decizie şi a sărit pe geam. „Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 18.30, o echipă operativă formată din poliţişti sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-au deplasat la o locaţie din municipiul Oradea pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare, existând suspiciunea că acolo s-ar fi aflat bărbatul de 38 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea faptelor din 15 martie a.c.. În momentul în care poliţiştii bihoreni împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au ajuns la uşa apartamentului care urma să fie percheziţionat, bărbatul a sărit pe geamul locuinţei, care se afla la etajul al patrulea”, a transmis comisar IPJ Bihor, Alina Dinu.

La faţa locului s-a deplasat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) SMURD care a încercat să îl resusciteze. „Pentru că bărbatul a suferit traumatisme multiple, incompatibile cu viaţa, nu a putut fi salvat şi a murit la faţa locului”, a declarat pentru Bihon.ro dr. Hadrian Borcea, şef UPU-SMURD Bihor, care a fost la caz.

Anchetatorii au căutat probe, dar şi arma, în apartamentul lui Hladii şi chiar şi în gunoi. Ţinând cont că arma nu fost găsită nicăieri, nu este exclusă varianta ca Adrian să o fi aruncat în Crişul Repede.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×