Prima TV, de VÎNZARE! Cît cere Cristian Burci

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/03/2015, 14:28
Prima TV, de VÎNZARE! Cît cere Cristian Burci GALERIE FOTO

Umblă vorba prin târg că postul de televiziune Prima TV va fi scos la vânzare. Contactat de „ring”, acţionarul principal Cristian Burci neagă aceste zvonuri, însă spune că şi-ar dori să găsească un cumpărător, valoarea totală a postului ajungând la 10.000.000 de euro.

În ultimii ani, angajaţii companiei Prima Broadcasting Group SRL, care operează postul Prima TV, au trecut prin diferite stări… Nu este pentru prima dată când proprietarul are de gând să vândă întreaga companie. Conform surselor noastre, este pentru a cincea oară când Cristian Burci încearcă să scape de Prima TV pentru a face rost de bani. Nu că ar duce lipsa banilor, însă, conform aceloraşi surse, aceasta este strategia lui Burci: vinde compania la un preţ mare şi o răscumpără la un preţ mai mic.

„Orice lucru e de vânzare la preţul corect”

Contactat, afaceristul a infirmat zvonurile, dar în acelaşi timp a dezvăluit că i-ar plăcea să găsească un cumpărător. Mai mult, Burci precizează că Prima TV nu are un profit mare deoarece cât produce atât consumă. „Nu e adevărat, mai bine ca mine nu poate să ştie nimeni. Aş vrea să găsesc pe cineva… E complicat! Oficial, am vândut-o doar o dată. Valoarea Prima TV ajunge la 10.000.000 de euro. În mod normal, orice lucru e de vânzare la preţul corect. Prima TV nu e o piatră de moară pentru mine, dat fiind că profitul e zero: cât produce atât cheltuie ”, a conchis Cristian Burci.

Restructurări şi plecări

În 2005, compania scandinavă de televiziune SBS Broadcasting SA a achiziţionat toate acţiunile Amerom Television SRL, compania lui Cristian Burci care avea în proprietate Prima TV.

În 2007, SBS Broadcasting SA a fost cumpărată de ProSiebenSat. 1. În 2014, ProSiebenSat. 1 anunţă că se va retrage din piaţa audiovizuală românească, Prima TV fiind acum parte din trustul Prima Broadcasting Group, care-i aparţine lui Cristian Burci. Odată cu cei 17 ani de activitate şi întoarcerea afaceristului la conducere, angajaţii trustului au mizat pe diverse emisiuni TV, însă audienţele nu au fost pe măsura aşteptărilor. Nume precum Mihai Găinuşă, Andreea Raicu, Cosmin Stan au renunţat la postul lor de suflet întrucât nu erau plătiţi ori nu mai existau proiecte. Mai mult, în toamna anului trecut, postul de televiziune a disponibilizat mai multe persoane, de la redactori până la prezentatori, editori şi producători.

„Este clar că Prima TV trebuie să înceapă un amplu proces de restructurare, eficientizare, programe… Mai mult entertainment inteligent.”, (Cristian Burci)

1990 este anul în care Cristian Burci a înfiinţat postul de televiziune Amerom care, ulterior, s-a transformat în Prima TV.

„Orice lucru este destinat la un moment dat vânzării. La preţul corect, oricând suntem deschişi spre oportunităţi.”, (Cristian Burci, 24 decembrie 2013, imediat după preluarea Prima TV)

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×