Prima TV şi-a cerut insolvenţa. Cînd are termen postul TV?

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/08/2015, 14:35
Prima TV şi-a cerut insolvenţa. Cînd are termen postul TV?

Societatea care operează postul Prima TV şi-a cerut insolvenţa, potrivit informaţiilor consultate de Paginademedia.ro.Prima Broadcasting Group – compania deţinută de omul de afaceri Cristian Burci – a făcut o solicitare în acest sens la Tribunalul Bucureşti, la data de 6 august. Instanţa a stabilit termen pentru judecarea cauzei la data de 3 septembrie, potrivit datelor de Portalul Instanţelor de Judecată.

Compania solicită, de asemenea “cererea de suspendare provizorie a executarilor silite”.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti mai există o solicitare de intrare în insolvenţă pentru Prima  Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.

Cererea de insolvenţă vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar şi cu trimiterea unor angajaţi în concediu din cauza situaţiei delicate a canalului TV.

În ultimul an, mai multe vedete au părăsit postul deţinut de Cristian Burci sau au încercat prin tribunal să îşi încaseze banii. Mihai Găinuşă şi-a întrerupt anul trecut emisiunea Cusurgiii şi chiar a cerut insolvenţa Prima TV în instanţă. A renunţat la cerere după ce a obţinut o eşalonare a banilor.

Firma care produce Trăsniţii – Grig Chiroiu Media Company – încearcă rpin instanţă să îşi recupereze banii. Cererea a fost depusă deja la instanţă, în luna iunie, şi urmează să fie judecată.
Andreea Raicu a părăsit şi ea Prima TV, fără a da însă detalii despre motivele plecării.

Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR – ADA) are un proces deschis împotriva postului TV. Procesul are ca obiect “drepturi de autor şi drepturi conexe”, fără a preciza suma exactă.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licenţa postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci mai deţine şi ziarele Adevărul şi Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Adevărul Holding este de asemenea în insolvenţă.

Sursă: www.paginademedia.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×